Beste dierenverzekering

Je wilt je hond, kat of konijn graag verzekeren. Het aanbod is groot maar hoe kun  je de beste dierenverzekering kiezen? Op deze pagina geven we tips en informatie om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken.

Wat is het nut van een dierenverzekering?

Kort gezegd biedt een dierenverzekering zekerheid in onverwachte gevallen die bij je huisdier kan ontstaan. Als je huisdier naar een dierenarts moet kom je niet voor verrassingen te staan als je de rekening moet betalen. De kosten voor een onderzoek, operatie of medicatie kan al snel hoog oplopen. Met een dierenverzekering betaal je maandelijks een premie, als je vervolgens rekeningen van een dierenarts krijgt kun je deze declareren. Om vervolgens het geld (voor een deel) weer vergoed te krijgen. Kijk goed naar jouw situatie en jouw huisdier en kies een dierenverzekering die goed in jouw financiële situatie past. Als je kat al gesteriliseerd is dan hoef je geen extra dekking  te pakken op sterilisatie. Heb je een ras die gevoelig is voor bepaalde aandoeningen zoals gewrichtsproblemen dan is het handig om dat wel mee te verzekeren.

Belangrijke factoren dierenverzekering:

De meeste mensen die hun huisdier willen verzekeren kijken naar onderstaande factoren. Als je op zoek gaat naar een dierenverzekering is onze tip om volgende zaken goed te bekijken in je zoektocht naar een huisdierenverzekering:

  • Hoogte van de maandelijkse premie
  • Wat wordt er gedekt door de verzekering?
  • Eigen risico
  • Maximale vergoeding per jaar

Beste dierenverzekering

Door deze zaken neemt de hoogte van de premie op

Naast bovenstaande opgesomde factoren zijn er nog meer zaken die de maandelijkse premie doen stijgen. Denk bijvoorbeeld aan het ras, het ene ras loopt groter risico op bepaalde aandoeningen dan het andere. De verzekeraar speelt hierop in om (mogelijk) hogere kosten op te vangen. Ook het geslacht is van invloed, een vrouwtje loopt meer risico op gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap die kan ontstaan. Leeftijd is ook nog een belangrijk punt, hoe ouder je huisdier hoe hoger de premie. Net zoals bij mensen nemen gezondheidsproblemen toe naar mate ze ouder worden. Dit is bij de meeste dieren ook het geval. Let ook goed op als je een dierenverzekering af wilt sluiten op eventuele leeftijd voorwaarden van de verzekeraar. Niet elke verzekeraar maakt het mogelijk om oudere huisdieren te verzekeren. Het is dus aan te raden om een huisdierenverzekering op tijd af te sluiten.

Worden alle kosten terugbetaald?

Als je een dierenverzekering afsluit is het niet altijd zo dat alles gedekt wordt of volledig terugbetaald wordt. In de meeste gevallen is er sprake van een eigen bijdragen. Dit kan in percentage variëren. Dit kan ook een vast bedrag zijn. Betaal je meer maandelijkse premie dan is het eigen risico vaak lager. Verder is er nog een maximale vergoeding per jaar. Dit bedrag is voor een jaar wat gedeclareerd kan worden. Ook hier is het zo dat je met een hogere maandelijkse premie een hogere maximale vergoeding per jaar vergoed kunt krijgen. Stem je dierenverzekering dus af om de medische situatie van je hond. Verwacht je veel operaties? Kies dan een verzekering waarbij de maximale vergoeding per jaar hoog is.

Wanneer wel of juist niet een huisdierenverzekering afsluiten?

Wanneer is het verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten en wanneer niet? Om te beginnen is het verstandig om een dierenverzekering af te sluiten als je niet voor onverwachte situaties verrast wil worden. Dieren kunnen net als mensen ziek worden of een aandoening krijgen, dit oplossen door een behandeling is dan gewenst. De kosten voor behandelingen kunnen snel oplopen. Als je een dierenverzekering hebt geeft het een fijn gevoel dat de kosten van je huisdier verzekerd zijn.

Dan nu naar wanneer je beter geen huisdierenverzekering af kunt sluiten. De hoofdfactor is leeftijd. Als je huisdier op leeftijd is heeft het meestal geen zin meer om een dierenverzekering af te sluiten. Het is dan minder aantrekkelijk, zeker als je huisdier altijd gezond is geweest. Als je hond nooit tot zelden ziek is dan zijn de kosten van de verzekering hoger dan de daadwerkelijke behandeling. De kosten van de verzekering kunnen dan ook hoger oplopen. Niet alle verzekeraars staan nieuwe verzekeringen voor huisdieren op leeftijd toe. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden.

Is de beste dierverzekering altijd de duurste?

Dit is per situatie afhankelijk, heb je specifieke behandelingen die je mee wilt verzekeren of niet? Sommige dekkingen zijn niet van toepassing bij het ene huisdier en juist wel bij het andere huisdier. Hoeveel eigen risico wil je betalen, wat is de maximale vergoeding per jaar zijn ook zaken die de premie kunnen verhogen of verlagen. Je kunt het beste een dierenverzekering via deze website vergelijken, dit is gratis en je ziet in één opslag welke dierenverzekering het beste bij jouw past.