Hoe vind ik een goedkope dierenverzekering?

Een huisdierenverzekering dekt medische kosten voor je huisdier. Behandelingen of medicatie kunnen voor dieren snel hoog oplopen. Dan is het fijn dat je de kosten kunt declareren met behulp van een dierenverzekering. Maar het is verstandig om een hondenverzekering, kattenverzekering of konijnenverzekering goed te vergelijken. Je wilt immers zeker zijn dat je zoveel mogelijk vergoed krijgt.Verzekeraars bieden vaak verschillende pakketten met lage of hoge premies. Bij deze verzekeringen zijn aanvullende dekkingen zoals tandheelkunde een optie. Ook kunnen de aanvullende dekkingen per verzekeraar verschillend zijn. De ene dierenverzekering is goedkoper dan de andere. Een goedkope dierenverzekering zal een minder hoge dekking bieden dan een duurdere huisdierverzekering. Dekkingen is dus ook een factor die je mee kunt nemen in je vergelijking. En niet te vergeten: de maandelijkse premie. Ga dus goed na wat jij belangrijk vindt in de zorg voor je huisdier door dierenverzekeringen die goedkoop zijn te vergelijken. Een specifieke goedkope dierenverzekering is dus eigenlijk moeilijk aan te wijzen.

Goedkope dierenverzekeringIs een goedkope dierenverzekering verstandig om te doen?

Een dierenverzekering is altijd beter dan geen dierenverzekering. Als je een dierenverzekering afgesloten hebt zorgt dat voor meer financiële zekerheid en gemoedsrust. Je komt niet snel voor hoge kosten te staan. Een goedkope huisdierenverzekering vergoed een deel van je kosten die je zonder verzekering volledig zelf zou moeten betalen. Krijgt je huisdier een ernstige aandoening dan merk je snel dat je met een goedkope variant niet voldoende verzekert bent. Niet alle behandelingen vallen namelijk onder de dekking waardoor je niets kunt declareren. Ook is de hoogte van het eigen risico hoger, je moet dus nog best veel uit eigen zak betalen. De maximale totale kosten die per jaar vergoed worden binnen de dekking van je dierenverzekering zijn ook lager als een duurdere dierenverzekering. Stel je hond moet een operatie of uitgebreid onderzoek ondergaan kan dit al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Dan ben je zo door de maximale kosten per jaar heen. Bedenk dus goed voor jezelf of het verstandig is om voor een goedkope dierenverzekering te gaan. Die vraag kun alleen jij voor jezelf beantwoorden,

Hoe duur is de goedkoopste dierenverzekering en hoe zit het met de dekking?

Prijzen van dierenverzekeringen hangen onder andere af van de verzekeraar en de dekking. Ook leeftijd, ras, en geslacht zijn bepalende factoren. Een goedkope konijnenverzekering kost circa €8 euro per maand, een (basis) hondenverzekering voor een jonge hond circa €5 euro en een kattenverzekering komt ook op circa €5 euro uit. De genoemde prijzen zijn een indicatie. Per verzekeraar zijn de prijzen dus anders. Je doet er dus goed aan om goed te vergelijken en de dekkingen goed in de gaten te houden. Maar ook welk percentage van rekening je terug kunt krijgen. Bij de goedkoopste dierenverzekeringen zijn er een aantal zaken die meestal onder de dekking valt, denk hierbij aan een consult of noodzakelijke operaties. Maar ook hier zit veel verschil in. Wil je zekerheid dan is er ook een keurmerk. Het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening waarborgt de kwaliteit van verzekeringen. Als de dierenverzekering die jij wilt bij deze partij is aangesloten dan voldoet deze aan het kwaliteitsniveau wat getoetst is. Dit is ook bij een goedkopere dierenverzekering het geval.

Wat is de beste keuze voor een dierenverzekering?

Dit is afhankelijk van de behoefte en (medische) situatie van jou huisdier. En natuurlijk ook voor jou als baasje, wat wil je maandelijks uitgeven aan premie? Hoeveel ben je bereid zelf te betalen? Onze tip is om niet meteen voor de laagste premie te gaan maar goed te vergelijken. Vergelijk de dierenverzekeringen en de pakketten / aanvullende opties die zij aanbieden. En stem alles af op jou situatie voor je een dierenverzekering afsluit.