Hondenverzekering vergelijken

Dierenverzekering.nl 

Kat vanaf circa: €12
Hond vanaf circa: €19

Petplan

Kat vanaf circa: €5
Hond vanaf circa: €6

PetSecur

Kat vanaf circa: €9
Hond vanaf circa: €11

Aegon

Kat vanaf circa: €10
Hond vanaf circa: €15

OHRA

Kat vanaf circa: €12
Hond vanaf circa: €19

Hema

Kat vanaf circa: €10
Hond vanaf circa: €12

inshared

Kat vanaf circa: €4
Hond vanaf circa: €5

Dekking


Aandoening heupen/ellebogen

Opname en verblijf dierenkliniek

Castratie / Sterilisatie

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandzorg

Operaties

Röntgenonderzoek

Vaccinaties

Bloedonderzoek

Reisverzekering (buitenland)

Crematie

Chemo therapie

Vergoeding afhankelijk van pakket

(maximaal 50%)

Eigen risico

€0 tot €150

€0 tot €250

€0 tot €250

Eigen bijdrage 25%

€50

€45 per declaratie

15%

Max. vergoeding per jaar

€2500 tot €5000

€3000 tot €5000

€2500 tot €6000

€2500

€3000 tot €6000

€3000

€3500

Een hond is een huisdier waarmee je jarenlang optrekt. Het is dus niet zomaar een huisdier, het is als het ware een gezinslid. Voor mensen is een zorgverzekering verplicht, voor dieren niet. Het is wel verstandig om een hondenverzekering af te sluiten. Ieder dier krijgt op zijn tijd gezondheidsklachten waarbij medische zorg noodzakelijk is. Dierenarts kosten kunnen daardoor flink oplopen. Een hondenverzekering vangt de kosten op, het is dus een ziektekostenverzekering voor je hond. Je betaald hiervoor maandelijks een klein bedrag waarmee je je hond verzekerd tegen onverwachte hoge dierenarts kosten. Een hondenverzekering kun je bij verschillende verzekeraars afsluiten zoals OHRA, Inshared, Aegon, Petplan en Hema. Een hondenverzekering vergelijken is wel aan te raden. 

Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Veel Nederlandse huishoudens beschikken over een huisdier, uit onderzoek blijkt dat dit 56% is. Een hondenverzekering vangt medische kosten op die je huisdier moet ondergaan als deze bijvoorbeeld een pootje breekt. De kosten kunnen aardig oplopen en een hondenverzekering vangt dit op. Je hoeft je hierdoor niet druk te maken over hoge kosten. 

Waarom verschilt de prijs van een hondenverzekering? 

Hondenverzekering vergelijkenElke hondenverzekering is verschillend van prijs, maar hoe komt dit? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Verzekeraars kijken naar onderstaande zaken om een premie te bepalen. 

  • Geslacht (reu of teef): Het geslacht van de hond kan bepalen of een hond sneller of minder snel ziek wordt. Meestal is het zo dat teven sneller ziek worden dan reuen. De oorzaak hiervan is dat teven zwanger kunnen worden en hierdoor kunnen mogelijk complicaties ontstaan. Je kunt dus ervan uit gaan dat een hondenverzekering voor een teef hoger is dan een reu Dit komt ook doordat teven zwanger kunnen worden en daardoor ook sneller mankementen kunnen hebben dan de reu.
  • Gewicht: Zwaardere honden kunnen over het algemeen eerder een pootje breken dan minder zwaardere honden. Je betaald altijd meer premie bij een zwaardere hond dan een lichte hond. 
  • Leeftijd: De leeftijd van de hond is ook belangrijk voor het afsluiten van een hondenverzekering. Een oudere hond kan immers sneller gezondheidsklachten krijgen dan een pas geboren puppy die gezond is. Hoe jonger de hond hoe lager de premie. De toegestane leeftijd waarop je een dierenverzekering af kunt sluiten verschilt per verzekeraar. Let hier dus goed op. Het loont dus om vroeg een hondenverzekering af te sluiten. 
  • Ras: De premie voor een hondenverzekering is ook verschillend per hondenras. Grote honden zijn in sommige gevallen minder goed te genezen dan kleinere honden. Sommige rassen zijn makkelijk te behandelen en andere hebben een intensievere behandeling nodig. 

Waarvoor ben ik gedekt bij een hondenverzekering?

Een hondenverzekering kun je afsluiten met aanvullende dekkingen. Het is verstandig om hier goed naar te kijken. De hoogte van de dekking is weer afhankelijk van de verzekeraar en het pakket wat je uiteindelijk afsluit. Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen: tandzorg, vaccinaties en een reisverzekering voor het buitenland. Als je een hondenverzekering gaat vergelijken via deze website krijg je een mooi overzicht van wat er gedekt is en wat aanvullend is. 

Welke hondenverzekering is het beste?

Die vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. De grootste tip die we kunnen geven is dat je de hondenverzekering af moet stemmen op de leeftijd, eventueel medisch verleden en persoonlijke situatie. Er is geen hondenverzekering de beste. Maar stem je de hondenverzekering af op jou hond, dan kom je een heel eind. Let hierbij ook op de aanvullende opties die je mee kan verzekeren. Verder is het aan te raden om bijvoorbeeld eens in het jaar de hondenverzekering na te lopen en eventueel aan te passen. 

Vergelijk een hondenverzekering 

Er zijn veel verschillen qua hondenverzekeringen. De grote verschillen zitten vooral in de dekking, maximale vergoeding en eigen risico en het bedrag wat je zelf moet betalen. Vanaf zo’n € 20,- per maand heb je al een goede basisverzekering voor je hond die de meest voorkomende dierenartsbehandelingen vergoed. De maandpremie wordt verder nog bepaald door verschillende factoren die hierboven opgesomd zijn. 

Gelukkig kun je makkelijk online de hondenverzekering vergelijken en het meest passende pakket op jouw situatie via het internet afsluiten. Kies niet voor de laagste premie maar sta stil of je nog kostenposten kunt verwachten in de rest van het leven van de hond. Je kunt beter iets meer op maandbasis moeten betalen dan een flinke rekening krijgen. Kijk ook goed naar dekking, aanvullende dekking(en), het maximaal verzekerde bedrag en eventueel andere voorwaarden.