Kattenverzekering vergelijken

Dierenverzekering.nl 

Kat vanaf circa: €12
Hond vanaf circa: €19

Petplan

Kat vanaf circa: €5
Hond vanaf circa: €6

PetSecur

Kat vanaf circa: €9
Hond vanaf circa: €11

Aegon

Kat vanaf circa: €10
Hond vanaf circa: €15

OHRA

Kat vanaf circa: €12
Hond vanaf circa: €19

Hema

Kat vanaf circa: €10
Hond vanaf circa: €12

inshared

Kat vanaf circa: €4
Hond vanaf circa: €5

Dekking


Aandoening heupen/ellebogen

Opname en verblijf dierenkliniek

Castratie / Sterilisatie

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandzorg

Operaties

Röntgenonderzoek

Vaccinaties

Bloedonderzoek

Reisverzekering (buitenland)

Crematie

Chemo therapie

Vergoeding afhankelijk van pakket

(maximaal 50%)

Eigen risico

€0 tot €150

€0 tot €250

€0 tot €250

Eigen bijdrage 25%

€50

€45 per declaratie

15%

Max. vergoeding per jaar

€2500 tot €5000

€3000 tot €5000

€2500 tot €6000

€2500

€3000 tot €6000

€3000

€3500

Een kattenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je kat. Het is te vergelijken met een ziektekostenverzekering zoals wij die zelf ook hebben. Je betaald een maandelijkse premie waardoor je kat verzekert is tegen onverwacht hoge dierenartskosten. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan als je kat een behandeling of dierenarts consult nodig heeft. Een kattenverzekering is niet verplicht maar zeker aan te raden!

Waarom een kattenverzekering afsluiten?

Een kattenverzekering is de oplossing om de medische kosten zo laag mogelijk te houden. Bij veel kattenverzekeringen zijn er vergoedingen voor operaties, opname en verblijf en eventuele geneesmiddelen. Het is mogelijk om je kat voor veel zaken te verzekeren, dit is afhankelijk en verschillend per situatie. Hierdoor kan je maandelijkse premie stijgen. Er zijn ook kattenverzekeringen waarbij je alleen de basisvergoedingen kan verzekeren, zodat de premie die je per maand betaald lager is. Maar let dan wel op dat je eigen risico vaak ook hoger is. Het is dus verstandig om een kattenverzekering te vergelijken.  

Waarom verschilt de prijs van een kattenverzekering? 

De prijs van een kattenverzekering kan per aanbieder verschillend zijn. De prijs wordt bepaald door het eigen risico en aanvullende verzekeringen. Ook kijkt een verzekeraar naar andere factoren waardoor de prijs wisselend kan zijn:

  • Geslacht (kater of poes): In het algemeen worden poezen sneller ziek dan katers. Poezen kunnen zwanger worden en daardoor ook sneller mankementen kunnen hebben dan de kater. Over het algemeen zijn de kosten van een dierenarts en kattenverzekering voor een poes dus iets duurder dan voor een kater.
  • Gewicht: Zwaardere katten kunnen eerder een pootje breken dan minder zwaardere katten. Ook kunnen ze andere complicaties oplopen door het zwaardere gewicht. Dit is ook afhankelijk van het ras van de kat.
  • Leeftijd: Leeftijd is een belangrijke factor bij het afsluiten van een kattenverzekering. Oude katten hebben meer kans op gezondheidsproblemen dan jongere katten. Het is bij sommige verzekeraars niet mogelijk om oudere katten te verzekeren, let daarom altijd goed op bij het afsluiten van een kattenverzekering. Het is dus verstandig om een kattenverzekering vroegtijdig af te sluiten, dit scheelt aanzienlijk in maandelijkse premie. 
  • Ras: Behandelingen kunnen verschillend zijn per ras en dit kan dus invloed hebben op de kosten. Verzekeraars kijken dus ook naar het kattenras en daar wordt de premie op gebaseerd. Vergelijk een kattenverzekering dus goed.

Waarvoor ben ik gedekt bij een kattenverzekering? 

Een kattenverzekering kun je afsluiten met aanvullende dekkingen. Het is verstandig om hier goed naar te kijken. De hoogte van de dekking is weer afhankelijk van de verzekeraar en het pakket wat je uiteindelijk afsluit. Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen: Castratie/sterilisatie, vaccinaties en tandzorg. Een goedkoopste kattenverzekering is dus ook niet perse de beste kattenverzekering.

Wat is de beste kattenverzekering? 

Kattenverzekering vergelijkenDe beste kattenverzekering is er eigenlijk niet, je stemt de kattenverzekering af op jouw kat en stemt deze af op levensstijl en eventueel medisch verleden. Elke situatie is anders en heeft andere zorg nodig. Kijk daarom goed naar jouw situatie en kijk eens in het jaar naar de kattenverzekering om deze eventueel aan te passen. 

Vergelijk een kattenverzekering

Er zijn veel verschillen als het om kattenverzekeringen gaat, de grote verschillen zitten voornamelijk in dekking, de maximale vergoeding en eigen risico. Je hebt al een kattenverzekering voor circa €10 euro per maand. Dit is dan een goede basisverzekering die de meest voorkomende behandelingen vergoedt.

Gelukkig kun je makkelijk online een kattenverzekering vergelijken en het meest passende pakket op jouw situatie via het internet afsluiten. Kies niet voor de laagste premie maar sta stil of je nog kostenposten kunt verwachten in de rest van het leven van je kat. Je kunt beter iets meer op maandpremie moeten betalen dan een flinke rekening krijgen. Kijk ook goed naar dekking, aanvullende dekking(en), het maximaal verzekerde bedrag en eventueel andere voorwaarden.