Konijnenverzekering vergelijken

Je hebt een hondenverzekering of een kattenverzekering maar je kunt ook een konijnenverzekering afsluiten. Een konijnenverzekering kan handig zijn, je betaald een maandelijks bedrag (premie). Mocht je konijn ziek worden of bijvoorbeeld een pootje breken vangt de konijnenverzekering de hoge huisarts kosten op waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Een konijnenverzekering is niet verplicht. 

Wat is de beste konijnenverzekering?

Dit is per konijn anders, het ene konijn heeft bijvoorbeeld al een medisch verleden of aandoening. De grootste tip die we kunnen geven is dat je de konijnenverzekering af moet stemmen op de leeftijd, eventueel medisch verleden en persoonlijke situatie. Er is geen konijnenverzekering de beste. Maar stem je de konijnenverzekering af op jou konijn, dan kom je een heel eind. Kijk eens per jaar of de konijnenverzekering nog aansluit op de huidige situatie en pas deze indien nodig aan. 

Wat wordt er gedekt bij een konijnenverzekering? 

Konijnenverzekering vergelijkenEr zijn verschillende pakketten die je kunt afsluiten. Zo is er het basispakket waarbij 50% vergoedt wordt van de consult en onderzoekkosten. Bij andere pakketten loopt dit percentage op. De dekking van operaties en medicijnen is bij alle pakketten 80%. Er zijn ook nog aanvullende dekkingen, denk aan een werelddekking of crematie. Ook de maximale vergoeding verschilt per pakket en begint op €3000 per jaar. Kijk dus goed naar welk pakket bij jou past. De goedkoopste konijnenverzekering kost circa €10 euro per maand.

Vergelijk een konijnenverzekering

Momenteel is er maar één verzekeraar die een konijnenverzekering aanbiedt. Een konijnenverzekering vergelijken is dus niet echt van toepassing. Verzekeraar Petplan is momenteel de enige aanbieder van een konijnenverzekering. Petplan biedt verschillende verzekering pakketten aan. Je kiest voor het pakket dat het best bij je konijn en situatie past. 

Om de premie van de verzekering voor je konijn te bepalen wordt er naar de volgende aspecten gekeken:

  • Geslacht: Is het een mannetje of vrouwtje? Ook dit heeft invloed op de premie. Vrouwtjes kunnen bijvoorbeeld zwanger worden en hierbij kunnen ook complicaties ontstaan, dus hogere kosten. 
  • Leeftijd: Hoe ouder het konijn, hoe groter de kans op gezondheidsproblemen en hoge medische kosten. Bij een jonger konijn is de kans minder. Hoe ouder je konijn hoe hoger de premie wordt. Als je konijn ouder dan 6 jaar is, is het niet meer mogelijk een konijnenverzekering af te sluiten.
  • Ras: Het ene ras heeft meer kans op bepaalde aandoeningen dan het andere ras. Hier wordt in premie ook naar gekeken. 

Pakket:

Basis

Plus

Totaal

Eigen risico

€0 – €250

€0 – €250

€0 – €250

ID chip laatsen

80%

80%

80%

Concult en onderzoek
– Röntgenfoto & echo
– Bloedonderzoek
– Consult bij (jaarlijkse) vaccinatie of gezondheidscontrole zijn uitgesloten

50%

75%

80%

Standaardbehandelingen:
– Operaties
– Medicijnen
– Euthanasie
– Aandoeningen aan voortplantingsorganen en anticonceptie zijn uitgesloten

80%

80%

80%

Bijzondere behandelingen:
– Allergie
– Behandeling bij de faculteit Diergeneeskunde Utrecht

50%

75%

80%

Specialistische zorg:
– Gebitsbehandeling
– MRI of CT-scan

50%

80%

Aanvullende zorg:
– Fysiotherapie
– Acupunctuur
– Homeopathie

50%

75%

80%

Extra zorg:
– Opvang van huisdier bij opname baasje
– Medische kosten in Europa

50%

80%

Aanvullende dekking:
– Crematie
– Reisverzekering

80%

80%

80%