Puppyverzekering vergelijken

Dierenverzekering.nl 

Kat vanaf circa: €12
Hond vanaf circa: €19

Petplan

Kat vanaf circa: €5
Hond vanaf circa: €6

PetSecur

Kat vanaf circa: €9
Hond vanaf circa: €11

Aegon

Kat vanaf circa: €10
Hond vanaf circa: €15

OHRA

Kat vanaf circa: €12
Hond vanaf circa: €19

Hema

Kat vanaf circa: €10
Hond vanaf circa: €12

inshared

Kat vanaf circa: €4
Hond vanaf circa: €5

Dekking


Aandoening heupen/ellebogen

Opname en verblijf dierenkliniek

Castratie / Sterilisatie

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandzorg

Operaties

Röntgenonderzoek

Vaccinaties

Bloedonderzoek

Reisverzekering (buitenland)

Crematie

Chemo therapie

Vergoeding afhankelijk van pakket

(maximaal 50%)

Eigen risico

€0 tot €150

€0 tot €250

€0 tot €250

Eigen bijdrage 25%

€50

€45 per declaratie

15%

Max. vergoeding per jaar

€2500 tot €5000

€3000 tot €5000

€2500 tot €6000

€2500

€3000 tot €6000

€3000

€3500


               

Bij een puppy denk je niet meteen aan een verzekering, ze zijn zo jong, speels en actief dat je er niet vanuit gaat dat ze gezondheidsproblemen op kunnen lopen. O Maar ook met een pup kan er iets gebeuren, denk aan een gebroken pootje of andere medische aandoeningen. Je wilt in dat geval niet voor onverwacht hoge kosten opdraaien. Een puppy verzekering dekt deze kosten. Nog een groot voordeel: bij een puppyverzekering is er meestal geen wachttijd. Dit is bij een hondenverzekering vaak wel het geval. Ook is een verzekering voor een hond goedkoper als je op jongere leeftijd een verzekering afsluit. Een puppyverzekering is niet verplicht maar zeker aan te raden. 

Wat is de beste puppyverzekering? 

Elke hond is anders, er is dus geen echte beste puppyverzekering aan te wijzen. De ene hond heeft mogelijk meer medische behandelingen nodig dan de andere. Net zoals een normale hondenverzekering hangt de premie onder meer af van:

  • Ras: Het hondenras van je pup bepaald de hoogte van de premie. Het ene ras heeft bijvoorbeeld meer kans op bepaalde aandoeningen dan de ander. Het ene ras is makkelijker te behandelen dan het andere ras. 
  • Leeftijd: Hoe jonger hoe lager de premie. Hoe ouder hoe hoger de premie. Dit geldt ook voor puppy’s. Wacht dus niet te lang met het afsluiten van een verzekering, dit scheelt aanzienlijk in de kosten. 
  • Gewicht: Hoe zwaarder de pup des te groter de kans op complicaties. Een pup die wat zwaarder is heeft bijvoorbeeld meer kans op het breken van een pootje. 
  • Geslacht: Is het een reu of een teefje? Teven kunnen later mogelijk meer complicaties krijgen als ze bijvoorbeeld zwanger worden.

En natuurlijk aanvullende dekkingen die je kiest zoals: tandzorg, vaccinaties, aandoeningen aan heupen/ellebogen etc. Pas na het invullen van al deze gegevens kun je nagaan welke puppyverzekering het beste aansluit op jouw wensen.

Puppyverzekering vergelijken

Puppyverzekering vergelijkenHet is altijd verstandig om een puppyverzekering goed te vergelijken. Doe dit niet alleen op maandelijkse premie maar ook wat er gedekt is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Vergelijk ook andere zaken zoals maximaal vergoed bedrag, en het eigen risico. Een basis puppy verzekering kost rond de 20 euro op maandbasis. 

Gelukkig kun je makkelijk online een puppyverzekering vergelijken en het meest passende pakket op jouw situatie via het internet afsluiten. Kies niet voor de laagste premie maar sta stil of je nog kostenposten kunt verwachten in de rest van het leven van je pup. Je kunt beter iets meer op maandpremie betalen dan een flinke rekening krijgen. Kijk ook goed naar dekking, aanvullende dekking(en), het maximaal verzekerde bedrag en eventueel andere voorwaarden.